Vincent van der Heijden

Associate

Wat ik doe

Al meer dan 20 jaar help ik organisaties met veel toewijding en plezier bij het uitvoeren van programma’s en projecten met als doel het verbeteren van bedrijfsprocessen door implementatie/pakketselectie van IT-systemen en verandermanagement. Hierbij breng ik ervaring mee uit diverse sectoren waaronder de financiële dienstverlening, chemische industrie, scheepsbouw en non-profit. In de rol van lijnmanager heb ik leiding gegeven aan IT en financiële afdelingen en heb ik zowel IT operations als diverse verandertrajecten aangestuurd. Verder heb ik als programma-/projectmanager pakketselecties en implementaties begeleid op het gebied van ERP, Purchase-to-Pay, Finance, Middleware, CRM, SRM en outsourcing.

Wat mij drijft

Belangrijk voor mij is dat ik in samenwerking met de opdrachtgever concreet kan bijdragen aan de realisatie van de klantdoelstellingen en beoogde benefits. Centraal in mijn aanpak staan een professionele projectmatige aanpak (Prince2, MSP, Agile), het creëren van draagvlak op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau en het verbinden van mensen om de beoogde veranderingen door te voeren. Vooruitgang wordt mijns inziens bereikt door heldere doelen in combinatie met een mensgerichte aanpak.

Waarom VKA

VKA sluit perfect aan op mijn wens om enerzijds verbonden te zijn aan een organisatie waar je op terug kan vallen qua kennisdeling en commercieel netwerk en anderzijds de mogelijkheid biedt om als zelfstandig ondernemer te opereren. Ook het inschakelen van additionele expertise gedurende opdrachten, het terug kunnen vallen op leuke inhoudelijke collega’s en vice versa en het gebruik kunnen maken van alle beschikbare faciliteiten binnen VKA is waardevol. VKA is verder een informele, hands on en warme organisatie wat ik belangrijk vind en wat ook bij mij past.

Vincent van der Heijden VKA