Selma Albayrak

Consultant

Wat ik doe
Als privacy consultant duik ik in verschillende privacyvraagstukken van klanten. Enkele voorbeelden van mijn werkzaamheden zijn het schrijven van privacybeleid, het uitvoeren van gegevensbeschermingseffectbeoordelingen (DPIA’s), het geven van trainingen en het vervullen van interne rollen bij klanten zoals Privacy Officer en Functionaris Gegevensbescherming.

Wat mij drijft
In het leven als consultant is geen dag hetzelfde en geen klant hetzelfde. Ik vind het leuk om de behoefte van de klant te doorgronden en tot de kern te komen. Je ziet vaak dat een kwestie verder gaat dan de initiële vraag. Wat mij aan het privacy vakgebied aanspreekt is dat ik klanten van begin tot eind kan begeleiden in processen. Door middel van training of interviews help ik organisaties om werkzaamheden privacy bestendig uit te voeren.

Waarom VKA
Bij VKA heerst een informele en laagdrempelige sfeer. Managers en directeuren zijn zeer betrokken en werken ook als adviseur. Bij VKA kun je leren van behulpzame ervaren consultants. Daarnaast is de scheiding tussen de expertisegroepen klein, waardoor ik ook ingezet kan worden voor andere opdrachten. Gezien mijn achtergrond en interesse in cybersecurity is dit voor mij ideaal.

Selma Albayrak