Ries Bode BSc CBM

Associate

Wat ik doe

Als interim-CIO en programmadirecteur werk ik aan het ontwikkelen en uitvoeren van (programma)opdrachten en het vinden van relevante, uitvoerbare oplossingen voor complexe vraagstukken. De sleutel daarbij is om het hele team achter de geformuleerde oplossingsrichting te krijgen. Uit het mobiliseren van stakeholders, het directieteam en de medewerkers en met inspiratie werken aan de noodzakelijke veranderingen, haal ik veel energie!

In de afgelopen 15 jaren heb ik vele mooie en spannende opdrachten mogen uitvoeren voor uiteenlopende opdrachtgevers en daarin uitstekende resultaten geboekt.

Wat mij drijft

Samenwerken met professionals om vragen van opdrachtgevers te analyseren en om te zetten in werkende oplossingen vind ik elke dag weer spannend en leuk om te doen!

Sinds een aantal jaren houd ik mij als commissaris ook bezig met Toezicht op IT en Digitale Transformatie vraagstukken. Optreden als sparringpartner voor de Management Board, maar ook toezien op een goede Corporate Governance vind ik geweldig mooi én leuk om te doen. Een beroepsgroep en werkveld wat de afgelopen jaren in een stroomversnelling van professionalisering is gekomen. Hier lever ik graag mijn bijdrage aan, onder meer als docent Masterclass Toezicht op IT.

Waarom VKA

VKA ken ik al jaren als gerenommeerd adviesbureau. Enige tijd geleden raakten we in gesprek over de mogelijkheid om het Management in Motion interim management netwerk te combineren met de mooie opdrachten voor dit adviesbureau. We vullen elkaar erg goed aan in onze diensten en proposities en dat geldt ook voor onze relatienetwerken in de overheid en de private sector.

De vraagstelling van onze opdrachtgevers wordt steeds complexer en daarmee wordt het aanbieden van een combinatie van advisering en interim- of programmamanagement steeds relevanter.

Met veel plezier werk ik daarom samen met VKA om de expertise interim- en programma management verder vorm en inhoud te geven.

Ries Bode VKA