ir. Petrick Pap MBA

Associate

Wat ik doe

Als associate zit ik binnen de expertisegroep Sourcing. Ik ben een ervaren professional in (out)sourcing, inkoop, service management, IT, projectmanagement en transitiemanagement. Met meer dan 20 jaar ervaring in deze disciplines heb ik contracten gesloten met een totale contractwaarde van enkele miljarden euro’s. Ik heb ervaring met complexe selectietrajecten en alle disciplines die daarbij betrokken zijn, waaronder subject matter experts, business managers, IT, financiën, juridische zaken, risk, compliance en HRM.

Wat mij drijft

IT is een echte differentiator in de klantorganisaties waarvoor wij werken. Het blijft echter lastig om IT goed aan de praat te krijgen. Een optimale sourcing is daarbij cruciaal. Sommige skills wil je intern opbouwen om te kunnen sturen, innoveren en leiden in de markt. Ander skills kun je beter extern inkopen bij een partner met verregaande kennis en ervaring.

Ik vind het interessant om een optimale mix te zoeken tussen zelf doen en uitbesteden. Daarnaast vind ik het zeer boeiend om de zoektocht te begeleiden naar de juiste uitbestedingspartners. Het is een soort superdating, uitmondend in partnercontracten. En waar de klantorganisatie uiteindelijk voor valt is vaak zeer verrassend.

Waarom VKA

Als zelfstandig adviseur heb ik behoefte om te kunnen sparren met slimme en professionele collega’s. VKA is enerzijds klein genoeg om goed te kunnen landen. Anderzijds is VKA groot genoeg om diverse expertisegroepen te voeren. Op deze manier kan ik optimaal kennis uitwisselen, binnen en buiten mijn directe expertisegebieden.

Als associate krijg je de mogelijkheid om volledig mee te draaien. Je kunt trainingen volgen, je participeert in bijeenkomsten en je krijgt inzicht in de opdrachten. Je hebt daarmee een echte thuisbasis.

Petrick Pap VKA