Michiel Hooyenga

Sr. Programmamanager & Agile Expert

Van denken naar DOEN!

Michiel is een enthousiaste en gedreven ‘resultaatmanager’ die tijdens zowel programma’s en projecten als interim-opdrachten succes realiseert voor zijn opdrachtgever. Door zijn jarenlange ervaring in zowel publieke als private sector acteert hij mensgericht met oog voor de dynamiek van de omgeving.

Resultaat staat bij Michiel voorop. Hij past verschillende methodieken op het vlak van programma- en projectmanagement –zoals Managing Successful Programmes (MSP), Prince2 en Agile/Scrum- pragmatisch toe. Complexe ICT-vraagstukken vertaalt hij op een verstaanbare manier naar ‘behapbare brokken’. Hierdoor wordt het eenvoudiger te begrijpen en neemt de kans toe op een gedragen realisatie voor de mensen die uiteindelijk met de (ICT-)oplossing moeten gaan werken.

Door zijn immer positieve instelling en gevoel voor communicatie weet Michiel telkens weer de mensen in zijn omgeving mee te krijgen en de te behalen doelen te bereiken.

“Uiteindelijk zijn het de mensen die een verandering succesvol maken!”

De verschillende opdrachtgevers in de afgelopen jaren waarderen de inzet van Michiel voor hun organisatie met gemiddeld evaluatiecijfer van een negen (9).

VKA Michiel Hooyenga