mr. Merle Bonefaas

Consultant

Wat ik doe

Privacywetgeving staat enorm in de belangstelling en is tegelijkertijd voor veel mensen nog behoorlijk abstract. Ik adviseer organisaties in de publieke en private sector over privacy. De uitdaging is de abstracte wetgeving voor organisaties concreet te maken, op zo’n manier dat mensen begrijpen wat ze wel en niet mogen doen. Waar ze alert op moeten zijn. Privacy heeft veel te maken met bewustwording. Ik vind het mooi om hieraan bij te dragen.

Wat mij drijft

De bewustwording rondom privacy is afhankelijk van mensen. Mensen die een organisatie vormen. Privacy is in mijn ogen niet alleen een wettelijk verplichting. Een organisatie die bewust omgaat met privacy en daarin transparant is kan een hoop vertrouwen winnen van haar stakeholders.

Waarom VKA

Bij VKA vind ik een prettige mix van veel kennis en ervaring. Doordat (op de achtergrond) een team van collega’s betrokken is kan ik een multidisciplinaire aanpak bieden. Daarnaast leer ik zo zelf ook vanuit steeds meer disciplines te denken. Wanneer het nodig is kan ik andere VKA-ers bij mijn projecten betrekken. Samen leveren we dan topkwaliteit.