mr. Marco van de Vinne

Consultant

Wat ik doe

Als privacy consultant adviseer ik organisaties over het implementeren van wet- en regelgeving op het gebied van privacy en gegevensbescherming. Ik denk graag in een vroeg stadium mee over de uitvoering van datarijke projecten, zodat de privacyvriendelijkheid van het begin af aan in het ontwerp ingebakken zit. Daarnaast help ik graag met het opstellen en reviewen van privacy documentatie en het uitvoeren van DPIA’s en Wpg-audits.

Wat mij drijft

De wereld wordt steeds meer datagedreven en de mogelijkheden tot innovatie lijken vrijwel onbegrensd. Tegelijkertijd is het ontzettend belangrijk om bewust bezig te zijn met het waarborgen van de privacyrechten van individuen. Ik manoeuvreer graag tussen deze belangen om tot een uitkomst te komen die zowel innovatie mogelijk maakt als de gegevens van burgers beschermt. 

Waarom VKA

De sfeer bij VKA is ontzettend goed. VKA heeft ontzettend veel deskundige professionals in huis, dus Ik kan altijd sparren met mijn collega’s over actuele vraagstukken. Dat houdt mij ook scherp. Bovendien is er ook nog ruimte voor gezelligheid, wat het plaatje voor mij compleet maakt.

Marco van de Vinne VKA