ir. Marc Gill’ard MBA

Partner

Wat ik doe

Mijn passie is te zorgen dat ICT vóór organisaties werkt en het leven makkelijker maakt met slimmere, voordeligere en snellere oplossingen. In mijn adviesopdrachten voor CIO’s en bestuurders zorg ik dan ook dat de complexe ICT begrijpelijk wordt, in gewone mensentaal. Immers, pas als je de complexiteit van ICT doorgrondt ben je in staat de juiste keuzes te maken. In mijn visie gaat succesvolle ICT samen met maken van de juiste keuzes, ook als deze complex zijn of gevoelig liggen.

Samen met Erik van Zegveld vorm ik de directie van VKA. Dat betekent dat ik naast adviesopdrachten een belangrijk deel van mijn tijd besteed aan het leidinggeven aan ons adviesbureau. Ook word ik regelmatig gevraagd als dagvoorzitter voor een seminar of congres.

Wat mij drijft

Als Informatica Ingenieur geloof ik in de meerwaarde van ICT. ICT heeft de potentie bedrijven en overheid te verbeteren, vernieuwen en te transformeren naar een hoger niveau. Helaas zie ik te veel organisaties worstelen met de complexiteit van ICT, vooral als zij ICT inzetten voor hun primaire processen. En juist als deze worsteling leidt tot een mislukt ICT-initiatief, lezen we dit terug in kranten en andere media en dat gaat mij iedere keer weer aan ‘t hart. Graag pak ik daarom de handschoen op om te zorgen dat ICT vóór organisaties werkt.

Waarom VKA

Werken bij VKA betekent voor mij samenwerken met gedreven professionals in een veilige en inspirerende omgeving. Voor mij is afwisseling daarbij essentieel: ik heb tientallen verschillende overheidsorganisaties en bedrijven geadviseerd en verschillende rollen binnen VKA vervuld, zoals adviseur, practice manager en salesmanager. Ook is voor mij de maatschappelijke betrokkenheid van VKA belangrijk. Ik ben daarom trots dat we samenwerken met Amref Flying Doctors, die we helpen om met innovatieve ICT de toegang tot gezondheidszorg in Afrika te verbeteren.

Marc Gill'ard VKA