mr. Leonie Gerding CIPP/E CIPM

Management consultant

Wat ik doe

Hoe je omgaat met privacy, cybersecurity en data ethiek raakt de kern van je organisatie. Daarom adviseer ik organisaties graag in hoe je al die formele vereisten vertaalt naar een goede aanpak op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Of het nu draait om het bepalen van je strategie, het inrichten van processen of inhoudelijke complexe vraagstukken: het niet ingewikkelder maken dan het werkelijk is staat voor mij voorop. Ook ondersteun ik FG’s en CPO’s – bijvoorbeeld in een interim rol of door middel van coaching – bij hun uitdagingen rondom gegevensbescherming.

Wat mij drijft

Gegevensbescherming is al lang niet meer het afvinken van een to-dolijstje, maar draait om veel meer. Het gaat ook over organisatiecultuur, de techniek en de mensen erachter. Wanneer je dat als bestuurder omarmt gaat privacy voor jou werken, in plaats van dat het een ‘moetje’ is. Het draait om het borgen daarvan in alles wat je doet: producten, processen en diensten. Voor mij staat als een paal boven water dat privacy niet draait om wetten en regels, maar om vertrouwen. Vertrouwen in de organisatie die jouw persoonsgegevens beheert en het vertrouwen dat gegevens binnen diensten en producten in veilige handen, ter beschikking en te vertrouwen zijn. Daarbij vind ik het als privacy professional belangrijk dat ik naast het juridisch-privacy deel, ook de technische en zakelijke aspecten binnen een organisatie goed begrijp.

Waarom VKA

VKA geeft mij de ruimte om de expert te zijn die ik graag wil zijn. VKA geeft mij de vrijheid om mijzelf te ontwikkelen waar ik graag wil groeien. Dat lukt nog beter met de fijne collega’s die altijd bereid zijn om met hun expertise, ervaring of levenswijsheid mij te helpen. En andersom sta ik ook graag voor mijn collega’s klaar. Bij VKA staat kwaliteit voorop en gaan we uitdagingen niet uit de weg. Precies daarom voel ik mij hier erg thuis.