mr. Joost Tasseron

Consultant

Wat ik doe
Als consultant voer ik, vaak samen met andere kundige en ervaren consultants, privacy-gerelateerde opdrachten uit bij klanten. Ik voer samen met collega’s DPIA’s uit, ik help klanten bij het in orde maken van zaken als verwerkersovereenkomsten en ik voer Wpg audits uit bij verschillende organisaties.

Wat mij drijft
Toen ik rechten ging studeren was ik vooral geïnteresseerd in het strafrecht. Ik wilde graag een vakgebied in dat een belangrijke rol speelde in de maatschappij. Naarmate ik vorderde in de bachelor kwam ik erachter dat IT en recht veel snijvlakken hebben. Dit vond ik heel interessant, gezien het feit dat ik computers altijd al een interessant onderwerp vond. Daarom ben ik de master intellectueel eigendomsrecht, innovatie en technologie gaan doen en heb ik besloten om bij VKA te solliciteren voor de functie privacy consultant. IT speelt een steeds grotere rol in de maatschappij en ik vind het belangrijk, leuk en interessant om een kleine bijdrage te leveren aan het goed laten verlopen van de ontwikkeling van IT en het beantwoorden van de vraagstukken die hierbij naar voren komen.

Waarom VKA
VKA biedt mensen de mogelijkheid zich te ontwikkelen. Je komt binnen als consultant en krijgt de begeleiding die je nodig hebt. Tegelijkertijd krijg je veel vrijheid en je wordt door de ervaren consultants uitgedaagd om creatief en oplossingsgericht te denken. Mocht je toch vastlopen op een vraagstuk, dan staat de deur altijd open. Daarom is werken bij VKA leuk, leerzaam en afwisselend.

Joost Tasseron VKA