Frans Menting

Associate

Wat ik doe

Mijn expertise ligt op het gebied van realisatie van noodzakelijke vernieuwingen binnen organisaties of tussen organisaties, waarbij sprake is van veel stakeholders en complexe gouvernante structuren. Dit kan in de rol van Interim- of programmamanager. Daarbij kan het bijvoorbeeld gaan om implementatie van een nieuwe strategie, het betreden van een nieuwe markt of digitalisering van primaire bedrijfsprocessen.

Wat mij drijft

De mooiste opdrachten zijn die waar in korte tijd nieuwe bedrijfsactiviteiten geïmplementeerd of verbeteringen in het primaire proces moeten worden gerealiseerd. Maar ik geniet ook van het aanpakken van crisissituaties of van een inzet ter overbrugging van een periode zonder aanwezigheid van een ‘eigen’ manager in een organisatie, waarbij het aankomt op gewoon goede directievoering of management. Naast het realiseren van verbeteringen en vernieuwingen bij of tussen organisaties kan ik genieten van het uitdagen en coachen van jonge medewerkers en professionals.

Waarom VKA

Kwaliteiten van interim managers zijn gedrevenheid, onafhankelijke denken, zelfvertrouwen en resultaatgerichtheid. Om deze kwaliteiten geen valkuil te laten worden, organiseert VKA structureel bijeenkomsten voor haar interim manager voor professionele reflectie met collega managers, naast andere kennissessies. VKA biedt zowel opdrachtgevers als haar medewerkers en associates toegevoegde waarde in kennis en kunde.

 

 

VKA Frans Menting