Evelyne Romswinckel MA

Management consultant

Wat ik doe
Ik adviseer over of begeleid grootschalige organisatieveranderingen. Voor bestuurders en management van (publieke) organisaties vervul ik de rol van ‘trusted advisor’, of geef ik zelf leiding aan verandertrajecten. IT is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Het beïnvloedt of brengt oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken, is een ‘enabler’ of ‘driver’ van veranderingen en is in mijn opdrachten vaak belangrijk onderdeel. Geregeld vervul ik de rol van ‘vertaler’ tussen de business en de IT-organisatie om zo verandertrajecten succesvol te laten zijn.

Wat mij drijft
Vraagstukken met een maatschappelijke relevantie vind ik interessant. Hoe complexer het vraagstuk, hoe meer stakeholders en belangen, hoe groter de uitdaging. Het verkrijgen van inzicht in het (politieke) krachtenveld, met gevoel voor rollen en verhoudingen binnen én tussen organisaties, het doorbreken van weerstand en het managen van stakeholders vind ik niet vermoeiend. Het geeft mij juist energie!

Waarom VKA
De meerwaarde van VKA zit hem in onze opdrachten. De resultaten van onze opdrachten raken vaak ook mij persoonlijk, als inwoner van Nederland. Ik kan daarnaast vertrouwen op een team van professionele collega’s, die samenwerken niet als een opgave zien. Zij doen dit juist graag en zo komen we tot creatievere en betere oplossingen.