vacature

Agile Expert

Wat doe je als Agile Expert bij VKA?

Als onafhankelijk trusted advisor voor CIO’s en hun organisaties help jij onze opdrachtgevers bij succesvolle invoering van Agile. Onze opdrachtgevers komen zowel uit de private als de publieke sector, zoals de Nationale Politie, DUO en Schiphol. Onze opdrachtgevers zijn bekend met Agile en erkennen het belang van een wendbare organisatie. Maar, na een energiek begin, zoeken zij veelal nog naar het hoe of hoe verder. Agile besturen, schalen en hoe te groeien in volwassenheid zijn belangrijke thema’s. Jij voert scans uit, organiseert interactieve (thema)bijeenkomsten, begeleidt teams & management. Als Agile Expert help je de CIO’s en hun organisaties met succesvolle stappen bij de verdere invoering van Agile.

Wie ben jij?

Jij weet alles over raamwerken als Scrum, SAFe en LeSS in en zet deze kennis in bij het invoeren van Agile. Het adviseren over Continuous Delivery is voor jou dagelijkse kost.  Net als ons, ben je in staat om als onafhankelijk kritisch geweten op te treden. Onze opdrachtgevers verwachten en waarderen deze houding. Met inbreng van de Agile Expert kunnen zij complexe veranderstukken doorvoeren..

Hierbij kijk je zowel vanuit het mens- als het procesperspectief naar organisaties. Je houdt, net als wij, van complexe uitdagingen en hebt de ambitie om jouw kennis en ervaring verder uit te dragen. Door ons uitgebreide netwerk van opdrachtgevers in de rol van Directie, Raad van Bestuur en CIO/CT, zit je als Agile Expert op strategisch niveau aan tafel bij opdrachtgevers. Wil je delen in ons Agile vakmanschap en meer best practices ontwikkelen? Dan ben jij degene die we zoeken!

Wat vragen wij?

 • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding, bij voorkeur in de richting van ICT;
 • Kennis van Continuous Delivery, DevOps, Scrum, Kanban en SAFe;
 • Meer dan 4 jaar ervaring in Agile omgevingen, waarbij je minimaal 3 jaar zelf als Product Owner, Scrum Master of Agile Coach hebt gewerkt;
 • Ervaring met Lean Startup en Lean SixSigma zijn een pre.
 • Certificering als Scrum Master, Product Owner en/of SAFe Program Consultant is een pre;
 • Meerdere jaren ervaring met het faciliteren van workshops in verschillende werkvormen;
 • Een onderbouwde visie op Agile, DevOps en Lean welke je actief weet uit te dragen;
 • De competenties om op politiek en strategisch vlak te kunnen acteren en adviseren;
 • Iemand die graag samenwerkt, leergierig is en gericht is op kennisdeling.

Wat bieden wij?

 • Uitdagende IT-projecten (niet één project is hetzelfde) bij gerenommeerde opdrachtgevers op strategisch niveau;
 • Een grote variëteit aan opdrachten bij meerdere opdrachtgevers in verschillende rollen;
 • Samenwerken met zeer ervaren en professionele collega’s en experts op het vlak van Agile die graag hun kennis en ervaring met jou willen delen;
 • Grote vrijheid en eigen verantwoordelijkheid om je tijd en werk in te delen (ons kantoor is onze ontmoetingsplaats);
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling als professional door een op leren gerichte bedrijfscultuur;
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden die meegaan met de tijd, waaronder een aantrekkelijke variabele beloning, uitgebreide mobiliteitsregeling en langdurig geboorteverlof voor vaders.

Interesse?

Laat je CV achter en vertel ons waarom deze baan je aanspreekt via het formulier op deze pagina of stuur dit via mail naar leukwerk@vka.nl. Je ontvangt binnen 3 dagen een reactie op jouw sollicitatie.

Vragen?

Neem dan contact op met Kelly van der Heijde, te bereiken op 079 – 368 1000 of kelly.vanderheijde@vka.nl.

Ook als je niet direct een match ziet tussen jou en deze vacature maar wel graag onderdeel wil uitmaken van VKA, gaan we graag met je in gesprek om jouw kansen voor een uitdagende baan bij VKA nader te verkennen.