Succesvol veranderen door de menselijke kant van de verandering een stem te geven, te verleiden en te verbinden! 

Nieuwe klantwensen, toenemende concurrentie, veranderende wetgeving… Uw organisatie moet steeds weer innoveren. Informatiseren biedt kansen, maar de business leeft met de vereisten van nú; zit niet te wachten op verandering. Meer efficiëntie op termijn heeft zo zijn prijs. U kent vast de verhalen over tijdrovende besluitvorming, ICT-projecten die uitlopen en implementaties die beslag leggen op schaars personeel. Verandering komt niet vanzelf. Vaak zie je complexe programma’s met vernieuwende ICT-projecten ontstaan, los van de staande organisatie. Die waakt over de continuïteit. Voor je het weet leidt dat tot ‘wij’ en ‘zij’.

Volgens VKA dient een strategische inzet van communicatie het succes van uw ICT-project. In onze visie zijn het namelijk de mensen die de beoogde verandering moeten realiseren. Dit betekent dat wij binnen het veranderingsprogramma graag met ze samenwerken. Het succes van menig programma of project wordt dan ook bepaald door te verleiden, te verbinden, te vertellen. Door geduldig uit te leggen en de menselijke kant van de verandering een stem te geven. Onze aanpak voor strategische inzet van communicatie sluit nauw aan op moderne projectmanagementmethoden.


VKA in praktijk

Forensische opsporing zichtbaar een sprong vooruit

De opsporing verdient sporen’: meer (digitale) forensische sporen, met meer duiding en sneller beschikbaar.

Met dit motto is anderhalf jaar geleden bij de Nationale Politie het programma ‘Herpositionering en Intensivering Forensische Opsporing’ gestart, kortweg Programma FO. Dit programma heeft als doel de forensische opsporing op het gebied van leren-ontwikkelen-kwaliteit, personeel & organisatieontwikkeling én de informatievoorziening naar een hoger plan te brengen. Het programma maakt meters en resultaten worden zichtbaar: nieuwe leertrajecten, implementatie van mobiele ICT-middelen, innovaties op onderzoekstechnieken en het daadwerkelijk in de praktijk ‘proeven’ en meten van de effecten van nieuwe technieken en procesverbeteringen. En dit in de keten van de opsporing en vervolging, want er wordt in dit programma nauw samengewerkt met het Nederlands Forensisch Instituut, het Openbaar Ministerie en marktpartijen zoals The Maastricht Forensic Institute (commercieel lab voor onder andere DNA-onderzoek).

VKA participeert in dit programma in de rollen Strategische Communicatie, IV-Architectuur en Kennisdelen, Procesinrichting en Projectmanagement.


Succesvolle ICT projecten met strategische inzet communicatie

Nieuwe klantwensen, toenemende concurrentie, veranderende wetgeving… Uw organisatie moet steeds weer innoveren. Informatiseren biedt kansen, maar de business leeft met de vereisten van nú; zit niet te wachten op verandering. Meer efficiëntie op termijn heeft zo zijn prijs. U kent vast de verhalen over tijdrovende besluitvorming, ICT-projecten die uitlopen en implementaties die beslag leggen op schaars personeel. Verandering komt niet vanzelf. Vaak zie je complexe programma’s met vernieuwende ICT-projecten ontstaan, los van de staande organisatie. Die waakt over de continuïteit. Voor je het weet leidt dat tot ‘wij’ en ‘zij’.

Herkent u dit? Druk op onderstaande afbeelding en lees hoe VKA hiermee omgaat:

Onze experts gaan graag met u in gesprek.

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

William Swaters

Petra Klören

William Swaters

Friedolin van Geenen