Lees meer over: Datagedreven werken


Het Profiling kookboek

In dit boek beschrijft Christian Verhagen hoe data analytics en risicoprofielen ingezet kunnen worden in de publieke sector. Een praktische introductie in de vorm van recepten, met oog voor zaken als datamanagement, privacy en ethiek.

Het Profiling kookboek is nu voor € 12,50 verkrijgbaar bij bol.com:


Bestel 'm nu!

Over het Profiling kookboek

Dagelijks lezen we over de potentie en successen van profiling. Big data, analytics en profiling komen met de belofte van een efficiëntere en effectievere overheid. Een overheid die onder meer gerichter toezicht houdt en beter onderbouwde beslissingen neemt.

Tegelijkertijd worden er op het vlak van ethiek en privacy vraagtekens gezet bij deze ontwikkelingen, zijn de voorbeelden van mislukte projecten legio, en vormen deze technieken in sommige opzichten een black box die enkel voor de beste data scientists inzichtelijk is.

Dit kookboek verenigt deze beide kanten van profiling. Aan de hand van heldere recepten en begrijpbare voorbeelden ontdekt u hoe u daadwerkelijk de vruchten ervan kunt plukken, zonder in de bijbehorende valkuilen te stappen. Van het op orde brengen van de voorraadkast, tot de fijne kneepjes van de moleculaire keuken.

Veel kook plezier!