Directie, ik daag u uit!

Deze zomer heeft een ambitieuze jonge collega als ‘zomerdirecteur’ ons als directie van Verdonck, Klooster & Associates vervangen. Met alle directieverantwoordelijkheden en bevoegdheden die daarbij horen. Ja alle! Dus tekenen van offertes, accorderen van contracten, aannemen van nieuwe medewerkers, investeringsbeslissingen, etc. En alle ‘dagelijkse issues’ die langskomen in een adviesbureau met 140 professionals.

En ook deze vierde zomerdirecteur heeft ons vertrouwen beloond. Opnieuw hebben we geprofiteerd van een nieuw perspectief op onze rol als directie. Ik zie dit dan ook als een mooie kans voor andere organisaties, en daarom daag ik directies uit ons voorbeeld te volgen: geef ook – tijdelijk – een jonge ambitieuze collega het vertrouwen om u te vervangen als directeur!

Durf te Falen: de directeur die fouten maakt?

Deze zomer was young professional Cleo van Engelen onze zomerdirecteur en koos het thema ‘Durf te falen’! Albert Einstein zei het al: ‘Iemand die nooit een fout maakt, heeft nooit iets nieuws geprobeerd’. Zij heeft deze zomer innovatie en vooral lef centraal gesteld. Nieuwe initiatieven nemen en kansen durven pakken. En als je dan toch faalt, zorgen dat je er in ieder geval van leert. Zij heeft hier de hele organisatie in meegenomen, met workshops, creatieve sessies, etc. We evalueren dit na de zomer en Cleo stelt een plan op hoe we met dit thema verder gaan.

Fit for Purpose: gezonde en bevlogen collega’s

Onze zomerdirecteur vorig jaar, Anne van Esch, koos als thema ‘Fit for Purpose’: stimuleren van gezondheid en bevlogenheid van onze collega’s. Een thema dat niet alleen haar hart sneller deed kloppen, maar ook dat van onze collega’s. Wat opviel was dat iedereen een eigen voorkeur had. De een werd blij van de actieve manier van werken door de sta-bureaus en deskbikes, de ander juist van de paar minuutjes ontspannen in de massagestoel, en weer een ander van de lunchwandelingen. Wat zeker is: het thema is gaan leven en heeft VKA niet meer losgelaten. In de huidige verbouwing van ons kantoor heeft Fit for Purpose een belangrijke plek. Naast dat we een inspirerende en creatieve werkomgeving creëren, introduceren we zit-sta-bureaus, realiseren we creatieve werkruimtes en bieden we verschillende typen werkplekken die passen bij de persoonlijke voorkeur van collega’s en het ‘purpose’ waar zij op dat moment aan werken. En in ons Grand Café serveren we gezonde lunches. De tijdelijke zomerdirecteur heeft dus geleid tot een blijvende inspirerende werkomgeving.

Wat hebben de zomerdirecteuren mij geleerd?

De vier zomerdirecteuren hebben ieder één nieuw initiatief gekozen, waarvan ik ‘Durf te falen’ en ‘Fit for purpose’ al heb toegelicht. Het resultaat was telkens een blijvende, waardevolle innovatie voor VKA. Alle vier de young professionals zijn geïnspireerd door hun tijdelijke directierol en het vertrouwen dat wij hen hebben gegeven. Zij hebben waardevolle ervaring opgedaan door de complexe vraagstukken die aan hen zijn voorgelegd, maar ook door radio-optredens, oplossen van conflicten en nemen van investeringsbeslissingen. Als directie hebben we hier ook van geleerd, door de nieuwe inzichten over onze rol, feedback van de zomerdirecteuren en een frisse blik op directietaken. Onze collega’s reageerden vrijwel zonder uitzondering positief. Sommige moesten wel even wennen dat ze als manager of partner nu bij een jonge collega terecht moesten voor een besluit of akkoord.

Collega’s waarderen ons initiatief omdat het een mooie belichaming is van onze cultuur waarin we professionals vertrouwen – durven – geven en ‘lef’ waarderen. Ik hoor regelmatig de uitspraak: ‘Gaaf dat wij deze verantwoordelijkheid aan een jonge collega geven’.

Hebben we geen onverantwoorde risico’s genomen?

Toch roept een zomerdirecteur ook vragen op bij bestuurders uit ons netwerk. Zij vragen vooral naar de risico’s. Doet de zomerdirecteur het wel goed? Hoe gaat deze om met complexe besluiten? Hoe zit het met vertrouwelijke informatie? Welke bevoegdheden geef je zo’n young professional dan? Het antwoord op de laatste vraag is voor ons: alle! En hierin hebben de afgelopen vier zomerdirecteuren ons niet teleurgesteld. Onze ervaring is dat een zomerdirecteur zijn of haar rol uiterst serieus neemt. Complexe beslissingen worden zorgvuldig afgewogen, misschien wel zorgvuldiger dan wij zelf als directie zouden doen. Wij hebben vooral de kansen ervaren en eigenlijk geen risico’s.

 

Ik daag daarom directies uit om een young professional het vertrouwen te geven om hen – tijdelijk – te vervangen! Ik heb persoonlijk ervaren dat vertrouwen geven loont. Niet alleen voor de young professional en directie, maar eigenlijk voor de hele organisatie. Ik ben erg benieuwd wie de handschoen oppakt en ons voorbeeld volgt? En als u eerst meer wilt weten, maak ik graag een afspraak om onze ervaringen te delen.