Data & Digitalisering

“Geen aanpassingen in ICT zonder gevolgen voor de organisatie. Geen organisatieverandering zonder gevolgen voor ICT”

Dagelijks gebruiken miljoenen mensen het internet voor het doen van aankopen, banktransacties, communiceren met overheidsinstanties en het volgen van het nieuws. Consumenten en burgers verwachten dat organisaties digitale diensten en innovaties bieden zoals Uber of Apple, en dat deze gepersonaliseerd zijn zoals Facebook. Maar hoe kom ik met, of in, mijn organisatie ook bij zo’n klantervaring?

De veranderingen betekenen in ieder geval dat de rol van ICT binnen organisaties van ondersteunend naar randvoorwaardelijk of zelfs leidend gaat. Dit roept ook veel vraagstukken op: hoe kun je ICT dusdanig inzetten dat het ook daadwerkelijk bijdraagt aan organisatiedoelstellingen zoals het verbeteren van klanttevredenheid, concurrentiepositie, kostenreductie en het beperken van risico’s? Maar ook: hoe zorg je ervoor dat investeringen in ICT efficiënt (minimaal marktconform) en effectief zijn en blijven (het daadwerkelijk verzilveren van de beoogde baten)? Hoe houd ik grip op de immer groeiende hoeveelheid informatie, en zet ik data om in bruikbare stuurinformatie?

Alhoewel sommige leveranciers u wellicht anders doen geloven, zijn wij van mening dat ICT nooit een doel op zich kan zijn. Wij zien dat alleen door het betrekken van de organisatie (lees mensen) bij de verandering, duurzame verandering kan plaatsvinden.

Complexe ICT-verandertrajecten in het algemeen, en de digitale transformaties in het bijzonder, hebben meerdere dimensies die in samenhang gemanaged moeten worden. Het is de kunst om te kunnen schakelen tussen deze aspecten, en de samenhang te organiseren. Hiervoor is een gedegen basiskennis van deze aspecten vereist. VKA beschikt over de noodzakelijke kennis en ervaring op al deze gebieden om veranderingen succesvol te (bege)leiden. Ook is er vaardigheid nodig om deze aspecten te verbinden en op meerdere borden tegelijk te kunnen schaken. Wij zijn bij uitstek in staat de rol van verbinder te vervullen en te fungeren als spin in het web.

Voordat u veranderingen in gang zet wilt u weten wat de gevolgen zijn. Wij maken gevolgen inzichtelijk in een businesscase en presenteren dit op een overzichtelijk ‘realtime’ dashboard. Daarop kunt u keuzes simuleren en direct de gevolgen bekijken. Hierdoor zit u zelf aan de knoppen en heeft u grip op de verandering binnen uw organisatie.

Producten & diensten

Digital ethics
Nieuwe technologieën bieden een onbeperkte set aan mogelijkheden voor innovatie. Maar de ontwikkelingen gaan zo snel en kunnen zo radicaal…
Lees meer
Beter (be)sturen met datavisualisatie
In de toenemende stroom van data wordt analyse steeds belangrijker. Om de juiste beslissing te kunnen nemen is inzicht nodig…
Lees meer
Digitale Transformatie
Complexe ICT-verandertrajecten hebben meerdere dimensies die in samenhang gemanaged moeten worden (zie plaatje). Het is de kunst om te kunnen…
Lees meer