Laden Evenementen

Online workshop: Data, Privacy & Ethiek

Data- of informatiegestuurd werken is hot. Veel organisaties zoeken naar manieren om met data hun bedrijfsvoering te optimaliseren, (politieke) besluitvorming te ondersteunen of innovatieve diensten te ontwikkelen. Vaak bevat deze data ook persoonsgegevens. Dan zal er dus ook rekening gehouden moeten worden met de privacy van betrokkenen (klanten/burgers/cliënten e.d.). Daarnaast levert het analyseren en combineren van data  soms ook ethische dilemma’s op. Hoe zorg je in dat geval voor een ethisch kompas? Kortom, datagestuurd werken biedt naast kansen ook een aantal uitdagingen. Maar hoe beoordeel je of jouw dataproject ethisch verantwoord, privacyvriendelijk en met de juiste data wordt uitgevoerd?

Op 9 en 16 december organiseert VKA een de opleiding  ‘Data, Privacy & Ethiek’.

In twee dagdelen leer je op welke manier keuzes op het gebied van data en algoritmen samenhangen met vragen op het gebied van privacy en ethiek, hoe je deze knelpunten tijdig boven tafel krijgt en wat je eraan kunt doen.

In het eerste dagdeel zorgen we voor de theoretische basis. Wat moet je weten van data & algoritmen, privacywetgeving en data-ethiek om kansen en risico’s te zien? Waar kun je tegenaan lopen op het gebied van transparantie en uitlegbaarheid? En wat voor mogelijkheden zijn er om risico’s te beperken? In het tweede dagdeel gaan we vervolgens aan de slag met een concrete casus, waarbij we voor elke van de drie thema’s een concrete leidraad hebben ontwikkeld. Deze dient als niet alleen bij de deze training als basis, maar kun je nadien ook in je eigen organisatie gebruiken. Na het volgen van de training beschik je dus niet alleen over een theoretisch kader, maar ook over een praktische tool waarmee je de kennis in je eigen omgeving direct kunt toepassen.

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die een sturende of coördinerende rol heeft in dataprojecten. En voor wie het belangrijk is dat een datatoepassing niet alleen technisch werkt, maar ook op het gebied van privacy en op ethisch vlak goed doordacht is. We denken hierbij aan projectleiders, opdrachtgevers en product owners, maar ook aan FG’s, privacy officers of medewerkers compliance.

Vanwege het interactieve karakter is het aantal deelnemers beperkt tot 8. Er is geen specifieke voorkennis nodig om aan deze online workshop deel te nemen.

 

Inschrijving en kosten

De opleiding wordt online gegeven en verzorgd door deskundige docenten van VKA. De kosten voor twee dagdelen bedragen 495 euro (exclusief btw). Je kunt je inschrijven via onderstaand formulier.

 

Studiepunten

Met deze opleiding kan je 8 PE-punten behalen.

Deel via:

Aanmelden voor de online workshop: Data, Privacy & Ethiek op 9 december

Details:

woensdag 9 december 2020
13:00 - 17:00 uur
Online

€ 495

Tags:
data ethiek privacy