Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Online kennissessie Wpg

Kennissessie Wpg: ken jij de verschillen en overeenkomsten tussen de AVG en de Wpg?

Zo’n 1.100 verschillende instanties, waaronder gemeenten, inspectiediensten, de NS en Staatsbosbeheer, werken met Buitengewoon opsporingsambtenaren. Deze instanties staan voor een nieuwe uitdaging op het gebied van privacy, de zogenaamde ‘Wpg-audit’. Alle instanties die Boa’s in dienst hebben zullen vóór december 2021 een Wpg-audit moeten uitvoeren. Het is natuurlijk wel zo prettig als je een basiskennis hebt van de Wpg. Daarom bieden wij een online kennissessie aan om jouw kennis over de Wpg te vergroten.

Op 11 mei organiseren we een  kennissessies op het gebied van de Wpg. Tijdens deze kennissessie vergroot je je basiskennis over de Wpg en bereid je je voor op een Wpg-audit.

Onderwerp van de kennissessie: basiskennis Wpg!

In de kennissessies besteden we aandacht aan het verwerken van persoonsgegevens en politiegegevens onder het regime van de Wpg en de AVG. Aan de orde komen onder andere:

  • de verschillen én overeenkomsten tussen de Wpg en de AVG;
  • algemene kennis van de Wpg-normen en de toepassing daarvan in de praktijk;
  • het delen van informatie op grond van de Wpg en AVG;
  • de Wpg-audit.

Kortom, we nemen je mee in de wereld van de Wpg zodat je een beter beeld hebt van de twee geldende regimes voor het verwerken van persoonsgegevens en politiegegevens.

Voor wie?

De online kennissessie is bedoeld voor iedere professional, of je nu boa, beleidsmaker, projectleider of manager bent, die werkt op de scheidslijn AVG/Wpg. Kortom, iedereen die kennis en ervaring wil uitwisselen over het gebruik van persoonsgegevens en politiegegevens. Er is geen voorkennis nodig om aan de kennissessie deel te nemen. De online kennissessie kent een laagdrempelige en toegankelijke vorm. De nodige basiskennis wordt overgebracht en er is voldoende tijd om met elkaar in dialoog te gaan en van elkaar te leren.

Sprekers

Marius van Rijswijk

Kim van Zon

Deel via:

Online kennissessie Wpg

Details:

dinsdag 11 mei 2021
16:00 - 17:00 uur
Tags:
privacy

Vragen? Neem contact op met:

Marius van Rijswijk
Kim van Zon