Laden Evenementen

Masterclass AI-verordening

De Europese Commissie heeft in april 2021 nieuwe regels aangekondigd om van Europa de mondiale hub voor betrouwbare Artificial Intelligence (AI) te maken. De nieuwe AI-verordening is een belangrijke stap om Europa op de kaart te zetten als pleitbezorger van AI die robuust is, aan duidelijke regels voldoet en ook ethisch door de beugel kan. Dit moet ervoor zorgen dat de veiligheid en grondrechten van mensen en bedrijven gewaarborgd wordt. Tegelijkertijd versterkt de EU hiermee het draagvlak voor AI in de hele EU.   

Vraag jij je af wat met de invoering van nieuwe AI-regulering voor jouw organisatie en jouw rol gaat veranderen? Wil jij weten wat dit betekent voor het ontwikkelen en beheren van AI-toepassingen? Geef je snel op om door onze experts meegenomen te worden in de wereld van data en regulering!  

Tijdens de masterclass geven Dorus-Jan ten Boom, Leonie Gerding en Sabine den Daas een overzicht van de inhoud van de nieuwe AI-verordening en maken zij inzichtelijk wat dit concreet gaat betekenen voor het toepassen van data-toepassingen en algoritmes. Dit doen zij door hun expertise over regulering, ethiek, data en AI-toepassingen te combineren.

Deze masterclass is bedoeld voor juristen en adviseurs. In deze masterclass zullen we inzicht geven in de juridische inhoud en de AI-verordening vanuit het compliance perspectief.

 

Dorus-Jan ten Boom

Dorus-Jan is ten Boom is expert op het gebied van digitalisering, regulering & ethiek. Hij combineert een juridische achtergrond met ruime ervaring met het implementeren van harde en zachte regelgeving in organisaties en processen. Vertrekpunt daarbij is altijd de ‘businessvraag’, waarna de geldende kaders vooral bij de hoe-vraag  aan de orde komen. Rode draad hierbij is de focus leggen op wat er wél mag.

Leonie Gerding

Leonie Gerding is specialist op het gebied. van privacy, ethiek en data & regulering. Ze adviseert organisaties bij complexe vraagstukken vanuit de opgave die voor hen ligt, de data en techniek die daarvoor nodig is en de regels die daarvoor gelden.

Sabine den Daas

Sabine den Daas heeft ervaring in het ontwikkelen, implementeren en valideren van algoritmes en AI-toepassingen en kijkt hierbij verder dan haar achtergrond in data analyse & data science (o.a. CIPM). Zij zet haar analytisch vermogen, brede blik en ‘gettingthingsdone’-mentaliteit in om organisaties te helpen bij het gecontroleerd realiseren en inzetten van AI ten behoeve van maatschappelijke opgaven.

Deel via:

Details:

dinsdag 25 januari 2022
16:00 - 17:00 uur
Online via Teams