Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Intervisie voor FG’s

Samen op zoek naar de vraag, achter de vraag!

Als Functionaris voor Gegevensbescherming (FG) kom je, vroeg of laat, in aanraking met dilemma’s en onzekerheden. Je bent immers aangesteld als toezichthouder bij jouw organisatie, maar diezelfde organisatie betaalt ook jouw salaris. Dit kan best wel ingewikkelde situaties opleveren.

De AVG is ook op veel punten nog helemaal niet zo duidelijk. Hoe gaan je om met deze onzekerheid over de interpretatie van de AVG? Hoe maak je praktische keuzes, maar blijf je wel binnen de (juridische) kaders? Hoe zorg je dat medewerkers zich eigenaar voelen van privacy en dat niet jij, de FG, in je eentje verantwoordelijk voelt voor privacy?

Voel je comfortabel in je rol en vergroot je deskundigheid én die van anderen

Verdonck, Klooster & Associates en Keerpunt starten met periodieke intervisiebijeenkomsten voor FG’s. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen de diverse dilemma’s uit het werkveld met elkaar worden besproken. Maar altijd met het doel te komen tot passende oplossingen. Deel jouw dilemma’s in een vertrouwde setting, met collega FG’s en zorg dat je je comfortabel voelt in je rol. Juist intervisie is hiervoor een uitgelezen methode. Het doel van deze bijeenkomsten is het uitwisselen van kennis en ervaring tussen mensen met dezelfde expertise, uit hetzelfde vakgebied.

In vertrouwelijkheid wordt jouw dilemma of een specifiek probleem of vraag, met anderen, besproken. Het resultaat; je voelt je zekerder in je rol en je vergroot je eigen deskundigheid én die van anderen. Je kunt namelijk erg veel van elkaar leren!

De vraag achter de vraag!

Samen ga je op zoek naar de vraag, achter de vraag. Vaak speelt er namelijk meer dan je zelf had bedacht. Anderen kunnen jou helpen meer inzicht te krijgen in jouw dilemma, probleem of vraag door verhelderende open vragen stellen. Intervisie gaat daarom nadrukkelijk niet om het aandragen van klipklare oplossingen. Het gaat juist om het onderzoeken van het dilemma, het probleem of de vraag. Een juist dát leidt vaak tot de juiste richting van de oplossing. Een passende oplossing voor het juiste probleem.

Wil jij je ervaringen en kennis delen met andere FG’s in een vertrouwde omgeving, geef je dan op en probeer het gewoon een keer!

Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos en is uitsluitend bedoeld voor officieel geregistreerde FG’s.

Sprekers

Marius van Rijswijk

Partners

Deel via:

Details:

donderdag 22 augustus 2019
14:00 - 17:00 uur

Vragen? Neem contact op met:

Marius van Rijswijk

Locatie

Keerpunt, Hilversum

2e Loswal 3c, 1216 BC Hilversum

Plan uw route