Laden Evenementen

Data Quality Event (Heliview)

De digitalisering van de samenleving neemt steeds grotere vormen aan. Er wordt alsmaar meer data verzameld en gebruikt om beslissingen te nemen. De transformatie naar data- en informatiegestuurd werken is voor veel organisaties dan ook in volle gang. Het belang van goede datakwaliteit in deze ontwikkeling is evident. Niet alleen voor het ontwikkelen van de juiste stuurinformatie of het vormen van beleid, maar ook voor het verhogen van de omzet of het verbeteren van de dienstverlening. Maar hoe zorg je er nu voor dat de data die gebruikt wordt van de juiste kwaliteit is en blijft?

Het sleutelwoord hiervoor lijkt “verbinding”. Problemen op het gebied van datakwaliteit blijken namelijk vaak te ontstaan doordat mensen elkaar onvoldoende weten te vinden. Dit komt bijvoorbeeld doordat de afstand tussen de bron van de data en de mensen die de data gebruiken te groot is, gebruikers, leveranciers en andere stakeholders niet dezelfde taal spreken, men niet over de juiste tools beschikt of de verschillende disciplines binnen een organisatie niet voldoende op één lijn zitten. Ook wordt op bestuurlijk niveau het belang van data vaak niet ingezien, waardoor onvoldoende middelen worden vrijgemaakt voor de ‘data-operatie’. Deze editie van het Data Quality event gaan we hier op in en geven we u handvatten om de noodzakelijke connecties te maken. Het thema luidt dan ook: Maak de verbinding!

Tijdens het Data Quality Event op 31 maart  gaan Arjan van Venrooy, Marco Kuster en Nicole Pfeiffer onder leiding van Anna Stienstra, met elkaar in gesprek tijdens de online talkshow ‘De data steward als verbinder’.  Ze bespreken de rol van de ‘Data Steward’ en zoeken een antwoord op de vraag: hoe kan de samenwerking tussen Data Stewards en andere collega’s binnen de organisatie verbeterd worden?

De online talkshow ‘De data steward als verbinder’ is slechts een van de vele talks die te zien zijn tijdens het event. Bekijk het volledige programma op de website van Heliview.

 

Deel via:

Details:

maart 31 @ 08:00 | Einde: april 29 @ 17:00
Tags:
data