Zomerdirecteuren trekken VKA de lock-down uit

De coronarestricties worden één voor één ingetrokken. Voor VKA betekent het dat ook de directie weer op vakantie mag. Deze zomer zullen de VKA directeuren Marc Gill’ard en Erik van Zegveld daarom het stokje aan twee jonge collega’s overdragen om ervaring met het directeurschap op te doen. Dit jaar geen zomerdirecteur dus, maar een zomerdirectie die enkele weken leiding mag geven aan het adviesbureau. Consultants Marwan Jezrawi en Laura Natrop mogen zich voegen bij het niet al te lange lijstje van VKA (zomer)directeuren.

Volgens Erik van Zegveld is het zomerdirecteurschap een ideaal middel om jong talent een kans te geven om ervaring op te doen met een hoge managementpositie. “Daarnaast zijn wij ook altijd weer blij verrast over de frisse ideeën waar zomerdirecteuren mee komen. Het helpt ons enorm verder als er af en toe vanuit een andere blik naar de organisatie wordt gekeken”, aldus Marc Gill’ard.

De directeuren krijgen in principe alle verantwoordelijkheden van de directie overgedragen. Met als enige regel: ze mogen niemand ontslaan. Daarmee krijgen ze dus ook de volledige vrijheid om veranderingen door te voeren, punten te agenderen of activiteiten te organiseren. En die vrijheid pakken Marwan en Laura door een thema te agenderen dat dicht bij hen staat. Met het thema Reconnect & Make Impact willen zij ervoor zorgen dat collega’s de huidige “Corona werkgewoonte doorbreken, en zich weer kunnen (her)verbinden in de nieuwe vorm van hybride werken – die (thuis)werken op afstand en op locatie combineert. Daarnaast willen ze onderzoeken wat het voor organisaties betekent om verbonden te blijven in de periode van hybride werken die we met z’n allen tegemoet gaan. Marwan en Laura geloven namelijk dat je de grootste impact hebt als je verbonden bent, met elkaar en met klanten.

“Voor mij is verbinding ontzettend belangrijk; verbinding met collega’s, met klanten, met de maatschappij. Verbinding voelen met anderen is wat mij motiveert, wat zorgt dat ik het beste in mezelf naar boven haal. Ik geloof dat ik daar niet de enige in ben” zegt Laura. Juist na een periode zoals we die nu met z’n allen achter de rug (lijken te) hebben, is het belangrijk dat we weer het beste in elkaar naar boven halen.

“VKA heeft veel energie gestopt in het verbonden blijven, voor en tijdens de lockdown. Hierdoor zijn VKA’ers altijd goed verbonden geweest met elkaar, maar ook met de organisatie en de klant. Echter brengt het hybride werken nieuwe uitdagingen met zich mee die een andere aanpak eisen om verbondenheid te behouden en te vergroten. Denk hierbij aan: Wat zijn de factoren die bij het nieuwe hybride werken ervoor zorgen dat medewerkers zich toch verbonden blijven voelen zoals voorheen? Hoe kunnen organisaties hun medewerkers blijven verbinden in deze nieuwe vorm van samenwerken? Dit is een kleine greep uit de lijst van uitdagingen waar wij ons de komende tijd mee gaan bezighouden”, aldus Marwan.

De komende periode zullen Marwan en Laura zich naast hun nieuwe directietaken storten op het “reconnecten” van VKA en het onderzoeken wat mensen nodig hebben om verbonden te blijven in een tijd waarin je niet meer standaard naar kantoor gaat. Het maken van impact zal daar zeker een onderdeel van zijn. Ze hebben er in ieder geval erg veel zin in!