VKA loopt voor het goede doel van Parijs naar Rotterdam

Dit jaar nemen we met een groot VKA-team deel aan de Roparun. De Roparun is een estafetteloop van bijna 500 kilometer van Parijs naar Rotterdam, waarbij we samen een sportieve prestatie leveren om geld op te halen voor mensen met kanker. 

Vanuit VKA proberen we in ons werk al 33 jaar onze waarden te laten doorklinken: we zijn maatschappelijk betrokken en staan voor waardigheid en menselijkheid. We proberen onze collega’s te inspireren, door hen te laten ondernemen, te leren én door om hun gezondheid te geven.

Anne van Esch: “Tijdens mijn zomerdirecteurschap initieerde ik Fit for Purpose, omdat ik geloof dat het belangrijk is om de gezondheid van je medewerkers te stimuleren. Nu een paar jaar later is Fit for Purpose nog steeds belangrijk binnen VKA, zo laat ook onze deelname aan de Roparun zien. En ja, natuurlijk loop ik zelf ook mee!”

Directeur Erik van Zegveld: “Het is belangrijk om naast het werk bij VKA ook andere dingen te doen. Sporten is zeker een hele goede. De Roparun zorgt ervoor dat veel mensen meer bewegen. Maar ik vind het vooral belangrijk iets terug te kunnen geven aan de maatschappij. Het doel achter de Roparun steunen wij van harte, het is mooi daaraan iets te kunnen bijdragen. Ik vind het daarnaast mooi om alle energie en samenwerking te zien die de Roparun losmaakt. Het organiseren ervan is al een prestatie op zich, en dan is er nog niet eens hardgelopen.”

Het organiseren doen we ook in VKA stijl: door een strakke voorbereiding, veel initiatief en grote geestdrift. Met bijna 30 actieve collega’s doen we er alles aan om geld binnen te halen, de logistiek voor te bereiden en te zorgen dat we topfit aan de start van de Roparun verschijnen. Want al is het voor het goede doel: het blijven 480 kilometers, van Parijs naar Rotterdam.

Om geïnteresseerden op de hoogte te houden van alle acties hebben we een speciale website (vkaroparun.nl) gelanceerd. Hier vind je ook meer informatie over het team en de drijfveren van alle teamleden. Maar hier vind je natuurlijk ook meer informatie over hoe je kunt bijdragen. Door deel te nemen aan een workshop, of bijvoorbeeld het doen van een donatie.


Over de Roparun

Door kanker staat je leven ineens op zijn kop. En dan gaan momenten echt tellen: die momenten wil je met je dierbaren en geliefden zo prettig mogelijk doorbrengen. Daar staat ook Stichting Roparun voor, met als motto: “‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. De stichting ondersteunt tal van kleine en grote goede doelen die juist dat doen: zorgen voor mooie en onvergetelijke momenten, voor mensen die er zuinig mee om moeten gaan.

Wil je meer weten over alles rondom de Roparun en onze deelname hieraan? Neem dan contact op met onze teamcaptain Melanie Nadorp.