De AVG Toolkit app nu nóg completer

In mei vorig jaar lanceerden Verdonck, Klooster & Associates met gepaste trots de AVG Toolkit app. Van gebruikers krijgen wij veel positieve reacties op de app. Om deze trouwe gebruikers verder te helpen met hun vragen over de praktische toepassing van de AVG, hebben wij de AVG toolkit app nu nóg completer gemaakt! De belangrijkste wijzigingen in de vernieuwde app: een volledig nieuwe Privacy Compliance Check en een nieuwe beslisboom die antwoord geeft op de vraag: ‘moet ik een verwerkersovereenkomst afsluiten?’.

De nieuwe Privacy Compliance Check richt zich op de verantwoordingsplicht uit de AVG. Kan jouw organisatie aantonen dat zij voldoet aan de verplichtingen op het gebied van gegevensbescherming? Ook helpt deze Privacy Compliance Check ons om inzicht te krijgen waar behoefte aan is op het gebied van deze verantwoordingsplicht. U kunt de Privacy Compliance Check overigens ook hier invullen.

Ook krijgen wij vaak het verzoek een beslisboom op te nemen in de app om te bepalen of een verwerkersovereenkomst gesloten moet worden. De AVG en de toezichthouders geven hier niet altijd een duidelijk antwoord op. Daarom hebben wij een beslisboom ontwikkeld, die u op basis van de AVG helpt een antwoord te krijgen op deze vraag.

Maar dat is niet het enige. Omdat de invulling en uitleg van de AVG door uitspraken van de Europese en Nederlandse toezichthouder constant in beweging zijn, hebben wij ook daarvan de relevante ontwikkelingen geselecteerd en toegevoegd in de app. Dit blijven wij ook in de toekomst actief doen, zodat u de benodigde kennis van de AVG altijd in uw broekzak heeft!

Wilt u de AVG ook in de pocket hebben? Download dan de app in de iOs Appstore of Android store.