De AVG voor uitzendbureau’s – seminars op 15 en 20 maart

Uitzenders, payrollers en detacheerders verwerken veel gevoelige persoonsgegevens en zullen deze gegevens goed moeten beveiligen.

Ook uitzendorganisaties zullen op 25 mei moeten voldoen aan de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In uitzendorganisaties worden immers persoonsgegevens verzameld, zoals kopie identiteitsbewijs, BSN, ziekmeldingen, verklaring omtrent gedrag (VOG). Uitzenders, payrollers en detacheerders verwerken veel gevoelige persoonsgegevens en zullen deze gegevens goed moeten beveiligen. Doe je dat als organisatie niet, dan kunnen er boetes tot 20 miljoen euro worden uitgedeeld. Dat moet echter niet de incentive zijn om met de AVG aan de slag te gaan: u wilt het gewoon goed op orde hebben.

Op 15 en 20 maart 2018 organiseert Verdonck Klooster & Associates (VKA), in samenwerking met FlexKnowledge, ARTRA en Cicero, een tweetal seminars op het gebied van de AVG, specifiek voor uitzendorganisaties. 

Marius van Rijswijk, senior consultant bij VKA neemt een deel van het seminar voor zijn rekening. Hij vindt de samenwerking met ARTRA, Flexknowledge en Cicero erg waardevol: “Waar Verdonck Klooster & Associates vooral kennis heeft van beveiliging en privacy, brengen FlexKnowledge, en ARTRA specifieke kennis van de sector mee. Cicero heeft ervaring in het vertalen van wetgeving naar een concreet normenkader. Door samen te werken zijn we in staat om een seminar op maat te maken zodat wetgeving vertaald wordt naar de concrete praktijk.”

Wat kunt u verwachten?

Wij gaan u tijdens deze middagen praktische handvatten geven waar u direct mee aan de slag kunt. Wij introduceren ons complete pakket waarmee wij u helpen beter te voldoen aan de AVG. Dit pakket bestaat uit een handboek met voorbeelddocumenten, e-learning modules en certificering. Daarnaast hebben we projectmanagers en privacy-officers klaarstaan die u helpen aan de wettelijke eisen te voldoen. Tijdens het seminar krijgt u vooral veel praktisch tips en tricks om de eerste stappen te zetten om uw organisatie voor te bereiden op de AVG.

Sprekers

De sprekers op dit seminar zijn Marcel Reijmers (directeur FlexKnowledge) en Marius van Rijswijk (senior consultant VKA). Zij vertellen u hoe u de AVG in de praktijk toepast. Theo van Leeuwen, directeur van Bureau Cicero, gaat in op de norm die zij hebben ontwikkeld om te meten of uw organisatie AVGoké Flex is. Daarnaast zal een securityspecialist, Sander Vols (VKA) u laten zien, wat er gebeurt als uw organisatie niet AVGoké Flex is.


Praktische informatie

Donderdag 15 maart
Tijdstip: van 13:30 uur tot 17:45 uur
Locatie: Van der Valk Hotel Utrecht, Winthontlaan 4 -6. 3526 KV Utrecht

Dinsdag 20 maart
Tijdstip: van 13:30 uur tot 17:45 uur
Locatie: Van der Valk Hotel Houten, Hoofdveste 25, 3992 DH Houten

Meld u hier aan! (inschrijving gaat via ARTRA).
De kosten van dit seminar bedragen € 295,- excl. btw. per persoon.