De AVG Toolkit app is vernieuwd

In mei van dit jaar lanceerden wij de AVG Toolkit app om de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) letterlijk in de pocket te hebben. Van gebruikers hebben wij veel positieve feedback ontvangen op onze app. Maar ook verschillende suggesties voor het verbeteren van de app. Daarom hebben wij de afgelopen periode hard gewerkt aan het verbeteren van de functionaliteiten en inhoud. De belangrijkste wijzigingen in de vernieuwde app: een volledig nieuwe PIA-checklist en informatie over de Europese toezichthouders.

In de nieuwe PIA-checklist hebben wij de nieuwste inzichten van de Autoriteit Persoonsgegevens en de European Data Protection Board verwerkt. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft namelijk een lijst van soorten verwerkingen gepubliceerd waarvoor vooraf een PIA nodig is. Daarmee is de PIA-checklist nu aangevuld.

Gebruikers vroegen ook om de eisen die aan een PIA worden gesteld door de European Data Protection Board. In de app hebben we deze eisen opgenomen in de vorm van een overzichtelijke checklist.

Van meerdere internationaal opererende organisaties die wij adviseren kwam de vraag over de ‘leidende toezichthouder’ en bleek behoefte aan informatie over de andere Europese toezichthouders. Naast informatie over de Autoriteit Persoonsgegevens bevat de app nu ook informatie over andere Europese toezichthouders.

Maar natuurlijk stopt het niet hierbij. De Autoriteit Persoonsgegevens publiceert met enige regelmaat beleidsregels, past de inhoud op haar website aan en ook de Europese toezichthouder, de European Data Protection Board, zit niet stil. Deze ontwikkelingen houden wij natuurlijk goed in de gaten en updaten de AVG Toolkit app constant.

Wilt u de AVG ook in de pocket hebben? Download dan de app in de iOs Appstore of Android store.

 

VKA - AVG Toolkit app