Amref Flying Doctors en VKA hebben hun partnership verlengd

VKA en Amref Flying Doctors hebben sinds 2017 een partnership. Consultants van VKA doen mee in programma’ s die de gezondheidszorg in Afrika verbeteren. VKA brengt in deze programma’s kennis en ervaring op het vlak van digitalisering, data en AI, privacy, informatiebeveiliging, business cases, business continuity management en organisatie-inrichting.

De samenwerking bevalt zo goed dat besloten is deze te hernieuwen

 

 

Patricia Vermeulen, directeur Amref Flying Doctors: “We werken aan een data gedreven gezondheidszorg in Afrika en zien de mogelijkheden die data kan betekenen. VKA biedt ons hierbij cruciale kennis. We zijn dan ook heel blij dat VKA ons hierbij blijft steunen!”

Marc Gillard, directeur VKA: “Voor VKA past deze samenwerking perfect. VKA is een kennisorganisatie en hiermee doen we wat we graag doen. En waar we de meeste waarde kunnen hebben”

Een mooi voorbeeld van de samenwerking is de bijdrage aan FINISH Mondial: een programma waarbij huishoudens worden gestimuleerd o.a. door micro-leningen om zelf sanitaire voorzieningen te bouwen. Zo worden er de komende jaren 2 miljoen wc’s gebouwd waardoor er zo’n 10 miljoen mensen toegang hebben tot een veilig toilet. Doel is hygiene te verbeteren en daarmee de gezondheid van de gemeenschap te verbeteren. Er is een beeldherkenningsalgoritme ontwikkeld dat satellietfoto’s gebruikt om te zien hoeveel toiletten van elk type  er zijn gebouwd en daarmee de voortgang en gezondheidsverbetering te meten. Met deze monitoring is Amref Flying Doctors in staat om snel te acteren en het programma tijdig bij te sturen waar nodig. Zie verder : finishmondial.org.

Sabine den Daas: “Met een Proof of Concept hebben we kunnen aantonen dat het toepassen van AI voor de beeldherkenning van type toiletten werkt en past bij de doelstellingen van FINISH Mondial. Ik kijk er naar uit Amref Flying Doctors te ondersteunen dit algoritme te implementeren en op te schalen naar een essentieel component in de datagedreven programmasturing.”

te